Októberi melengető illatok

Az ősz beköszöntével az egyre hidegebb időt is be kell fogadnunk egy jó fél évre. Ilyenkor nagyon jól esnek a bekuckózós délutánok, esték egy fűszeres meleg itallal. Nem véletlenül népszerű a pumpkin spice latte október környékén. A benne található fűszerek melegítő hatásúak.
Az egyik kiváló melegítő fűszer, amit ilyenkor bevethetünk: a kardamom. Nemcsak testi, de lelki melegséget is ad és erősíti a belső ént. A kardamom a kelet tüzes illata, melegíti és erősíti a gyomrot, serkenti az emésztést, csökkenti a puffadást. Kellemes illata mellett az íze is nagyon finom süteményekben.

Egy másik nagyon hatékony melegítő illóolaj a pacsuli, amelynek nem túl jó a hírneve, pedig az igazi pacsuliolaj nagyon különleges illatú. Ha kombináljuk más illatokkal, akkor tökéletes parfümmé válik. Emellett erős tisztító hatása van az érrendszerre, hangulatjavító hatású.

A harmadik melegítő és egyben hangulatjavító illat az ylang-ylang, a virágok virága. Indonéziában a rossz szellemektől való védelemre is használják. Fájdalmakat csökkenti, görcsöket enyhíti. Lazító hatású, testi-leki görcsöket oldja. Élénkíti a boldogsághormonok kiválasztását.

Hogyan használjuk ezeket az illóolajokat ősszel?

Készíthetünk őszi testradírt, ami tartalmazza a három illóolajat. Három evőkanál parajdi vagy himalájai sóba keverjünk egy evőkanál hidegen sajtolt bio szezámolajat és 3-3- csepp kardamom, ylang-ylang és pacsuli illóolajat. Zuhanyozzunk le és a nedves bőrt dörzsöljük át a testradírral. Néhány percig hagyjuk fent, majd ismét zuhanyozzunk le. Ezáltal fokozzuk az anyagcserénket is, felpezsdül és újjászületik a bőrünk és biztosan nagyon jó hangulatba kerülünk.

Amennyiben szívesen megtapasztalnád az illóolajok melengető hatását, Neked ajánljuk az ADRIENNE FELLER Vitalenne arckezelést Dórinál, és a PANAROM Aromaterápiás testmasszázst Gabinál. E két kezelésben az ADRIENNE FELLER Tűz- Body és Face esszenciákkal találkozhatsz, melyek összetevőiben megtalálható a pacsuli, a kardamom és az ylang-ylang.

 

 

 

Tags: No tags

Comments are closed.